Peru – Cusco 2019

Lensin Cuscoon Limasta Aviancan lentoyhtiöllä. Lento oli perillä kolmen aikoihin iltapäivällä ja kesti 1h 20min. Varasin lennon sivustolta Despegar, josta se tuli halvemmaksi, kuin suoraan Aviancan sivuilta. Cuscoon päästyäni otin lentokentältä taksin ja lähdin asunnolleni.

IMG_20190618_213745_212smacap_Brightsmacap_Bright

Asuntoni oli kadulla, johon ei pääsyt autolla, joten jäin taksista pois alempana kaupungilla. Kesti hetken raahata matkalaukut ylös asunnolle, sillä matkanvarrella oli useammat rappuset ja koko matkan sai mennä ylämäkeen. Olin varannut alunperin hotellin ihan Cuscon keskustasta, mutta päädyinkin vaihtamaan sen asuntoon, koska olin Cuscossa yhdeksän päivää ja ajattelin, että on mukavampi tehdä osa ruuista itse kuin lähteä monta kertaa päivässä ulos syömään. Asuntoni oli noin kilometrin päässä Cuscon historiallisen keskuksen Plaza De Armas aukiolta. Asuntoni oli Quinua Boutique Apartments. Asuntoon kuului alakerrassa oleva olohuone ja keittiö sekä yläkerrassa oli kylpyhuone ja makuuhuone. Ulkona oli pieni yhteinen puutarha. Huoneisto oli todella siisti, lämmintä vettä riitti, lämmitys toimi hyvin ja keittiössä oli kaikki tarvittava. Asunnon alakerran yksi seinä oli vanhaa inka-aikaista kivimuuria.

smacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightmdesmacap_Bright

Lähdin vielä illalla kävelemään Cuscon katuja ja kävin ostamassa matkamuistoja ja tuliaisia. Katujen varsilta löytyi usempiakin liikkeitä, jotka myivät vaatteita, koruja ja muita tuotteita.

cofcofcofdavsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Bright

Seuraavana päivänä lähdin kävelemään Inkojen linnotukselle Saqsaywamanille. Sinne päästyäni luokseni tuli paikallinen mies, joka kyseli haluasinko lähteä ratsastusretkelle. Vaihdoin lennosta suunnitelmia ja lähdimme kävelemään lähellä olevalle tallille muutaman muun turistin kanssa, josta saimme hevoset ja aloitimme retken maastoon. Lisään ratsastusretken kuvia erilliseen postaukseen. Tässä kuvia kaupungilta ylös Saqsaywamanille sekä viereiselle Pukamuqu kukkulalle, josta oli upeat näkymät alas kaupunkiin sekä Cristo Blancon patsas.

smacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Bright_DSC0128_DSC0130_DSC0079_DSC0159_DSC0165_DSC0503_DSC0208_DSC0129_DSC0164

Lähtiessäni Saqsaywamanilta takaisin kaupunkiin oli matkan varrella ravintola San Cris Restobar, johon jäin syömään. Sieltä oli näkymät yli kaupungin ja ruoka oli todella hyvää. Kävin siellä vielä toisenkin kerran syömässä ja ihailemassa kaupunkimaisemaa.

mdemdecofsmacap_Bright_DSC0195mde

Yhtenä päivänä lähdin ostoksille San Pedro Markettiin, jossa oli myynnissä kaikkea väliltä vaatteista ruokaan. Samana päivänä kaupungilla juhlitiin katolisen uskonnon juhlaa Corpus Christi. Kaupungilla tuntui olevan ihmisiä normaalia huomattavasti enemmän ja Plaza De Armasks aukiolla oli erilaisia paraateja ja ihmisiä oli niin paljon, että siellä ei meinannut päästä liikkumaan eteen tai taakse. Uskallauduin myös ostamaan katulta katuruokaa ja söin päivälliseksi marsua, johon tuli mukaan kanaa ja kaikkea muuta ruokaa, josta en kyllä osaa sanoa mitä se oli 😀 Marsu oli herkullista, maistui vähän kanalta, mutta lihaa oli aika vähän enkä tiennyt mitkä kaikki osat siitä uskaltaa syödä.

smacap_Brightsmacap_Brightrbtrhdrsmacap_Brightsmacap_Brightnfdnfdnfdnfdsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightrhdrrhdrsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Bright

Tässä vielä kuvia kaupungilta.

smacap_Brightsmacap_Brightrhdrsmacap_Bright

Maistoin myös ravintolassa Alpakaa ja se oli myös todella hyvää.

nfd

Cuscon aluella ehdin tehdä useampia päiväretkiä ja käydä kävellen tututumassa lähistöllä oleviin vaellusreitteihin. Cusco sijaitsee noin 3400m korkeudessa ja itse en koskaan aiemmin ollut ollut noin korkealla. Luinkin monia matkakertomuksia, joissa matkailijat olivat saaneet erilaisia oireita matkustaessaan korkeammalle vuoristoon. Itse en kuitenkaan saanut oireita Cuscossa enkä muissakaan paikoissa, jotka olivat yli 4000m korkeudessa. Ainut oire oli, että portaita tai ylöspäin kävellessä hengästyin nopeammin, mutta kun pysähtyi hetkeksi niin taas oli helppo jatkaa matkaa. Tosin Cuscossa jouduin kävelemään satoja portaita, kun lähdin alas kaupungin historialliseen keskukseen tai ylöspäin vaellusreiteille. Täällä Pohjanmaalla kun on suurimmaksi osaksi lakeaa niin kyllä Cuscossa aikamoista porrastreeniä sai tehdä päivittäin siihen verrattuna, joten jalkalihakset joutui kyllä tosissaan töihin 😀

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: