Inari 2017 – osa 1

Olimme Lapissa juhannuksena 22-26.6.2017 koko perheen lomalla. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olen ollut Lapissa kesällä. Muut kerrat on aina tullut oltua talvisin, joten nyt oli mukava päästä näkemään Lapin kesä ja yöttömät yöt. Lähdimme ajamaan Vaasasta kohti pohjoista vasta iltapäivällä, joten olin varannut ensimmäiseksi yöksi booking.com kautta omakotitalon Rovaniemeltä. Polar Suite Apartment huoneisto oli hinta-laatusuhteeltaan hyvä valinta.


Perjantai 23.6.

Lähdimme aamulla ajamaan kohti Inaria. Ensimmäinen pysähdyspaikka olikin heti muutamien kilometrien päässä, kun kävimme pikaisella vierailulla Joulupukin pajakylässä. Osa paikoista oli vasta aukeamassa, mutta kiersimme hieman kauppoja sekä kävimme tapaamassa joulupukkia. Paljon lahjoja lupasi ensi joululle 🙂

sdrcofsdr

Matkan varrella pysähdyimme ihailemaan maisemia ja kauniin värisiä kiviä.

_DSC0036sdrIMG_20170623_144021_DSC0058

Seuraavaksi pysähdyimme Saariselän Kaunispäällä. Sää oli sateinen ja maisemat huipulta eivät olleet kovinkaan upeat. Tuuli oli myös niin kova, että ei siellä kovin kauaa tarjennut kiertää.

_DSC0001_DSC0006

Saariselän jälkeen alkoi ensimmäiset porot ilmestyä tien reunoille.

cof

Inariin saavuttuamme kävimme ensimmäisenä Jäniskoskella. Kosken ylittää riippusilta ja kuohu sillan alla oli kyllä upea kokemus. Kosken pauhunta ja voima oli niin kova, että kyllä hieman jännitti, kun siltaa ylitin 🙂

_DSC0069_DSC0074_DSC0097_DSC0090_DSC0093

Seuraavaksi vierailimme Siidassa, jossa on Saamelaismuseo ja luontokeskus. Kiersimme ensin sisämuseon, jonka jälkeen kävelimme ulkomuseon, jossa oli mielenkiintoisia vanhoja rakennuksia ja saaliin pyyntitapoja.

cofmdemdecofcofcofsdrsdrsdrcof

Inarin nähtävyyksien jälkeen lähdimme sukulaisteni mökille, jossa vietimme seuraavat päivät. Maisemat mökillä ja sen lähiluonnossa oli upeat. Sää oli vaihteleva, mutta onneksi suurimmaksi osaksi aurinkoinen ja sateet oli pelkkiä kuuroja. Lämpötila oli noin reilun kymmenen astetta päivällä, mutta illalla oli välillä reippaasti ali kymmenen.

Tässä kuvia Lapin luonnosta.

_DSC0154_DSC0007cofsdrcofcof_DSC0123_DSC0117

Seuraavina päivinä vierailimme porotilalla ja kävin kiertelemässä lähiluonnossa. Näistä teen oman blogi-tekstin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: