Kroatia – Split 2022

Kroatiaan lähdimme tyttäreni kanssa kesäkuun 20 päivä iltalennolla ja olimme perillä vasta vartin yli yhdeksän. Olin varannut meille etukäteen taksin lentokentälle, niin pääsimme sujuvasti keskustan asunnollemme. Olin varannut asunnon Booking.comin kautta ja asunto oli ihan vanhan kaupungin keskustassa. Asunto, Apartment Ela, oli tosi pieni mutta sijainti oli paras mahdollinen.

Aamulla kävimme syömässä aamupalan rantakadun varrella olevassa ravintolassa ja sitten lähdimme kävelemään keskustan lähellä olevaan Marjanin puistoon ja näköalapaikalle.

Iltapäivästä kävimme kävelemässä Vanhankaupungin kaduilla sekä lähdimme käymään ostoksilla kauppakeskus Jokerissa. Jokeriin oli vajaan kahden kilometrin kävelymatka keskustasta. Kauppakeskus oli aika pieni, joten tilasimme taksisovelluksella (Cammeo) taksin ja menimme vielä ostoksille isompaan Mall of Splitin kauppakeskukseen. Kauppakeskuskesta olisi päässyt takasin keskustaan bussilla mutta tilasimme taksin, kun hinta oli muistaakseni alle 10€ ja sen sai maksaa jo etukäteen sovelluksessa.

Seuraavana päivänä lähdimme kahden päivän reissulle Plitvicen kansallispuistoon, mutta meillä oli koko viikon varattuna asunto Splitissä, joten meidän ei tarvinnut kaikkia laukkuja ottaa mukaan reissuun. Ehdimme tutustua Splittiin loman aikana vielä muutamana päivänä ja tutustuimme lisää Vanhaankaupunkiin.

Kävimme Museum of Illusionsissa, joka oli ihan mielenkiintoinen paikka. Museo oli pieni ja sen kiersi aika nopeaa, mutta varmaankin lasten/nuorten kanssa se on käymisen arvoinen kohde.

Split oli ihan mukava pieni kaupunki, mutta muutama päivä oli ihan sopiva aika, jossa ehti kaupungin kiertää. Rannoilla emme käyneet kuin piipahtamassa sekä saarikierroksen lähisaariin jäi toiseen kertaan. Kroatian reissun mielenkiintoisin ja kaunein paikka oli ehdottomasti Plitvice Lakes, josta teen oman postauksen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: