Peru – Lima, Barranco 2019

Lennot Limaan olin varannut KLM:ltä ja lensin Helsingistä Amsterdamiin, jossa minulla oli 4 tunnin vaihto. Lento Helsingistä lähti aamulla seitsemältä ja aikaeron vuoksi olin Limassa kuudelta illalla. Limaan saavuttua jouduin jonottamaan melkein tunnin maahantulotarkastukseen, jossa virkailija kyseli matkani syytä ja kauan olen Perussa sekä passiini merkittiin 90 päivän oleskelulupa.

Matkustin Peruun kesäkuun 13 päivä ja lensin takaisin 2 heinäkuuta. Perussa vietin ensimmäiset viisi päivää Limassa ja sieltä lensin Cuscoon. Cuscon alueella minulla oli hotelli Cuscossa, mutta kävin myös Paucartambossa ja Aguas Calientes:ssa. Cuscon alueella vietin yhdeksän päivää ja lensin sitten takaisin Limaan. Limassa olin reilut neljä päivää ennen lentoa takaisin Suomeen.

Rakastuin Perun luontoon ja kaupukien monipuoliseen arkkitehtuuriin ja erilaiseen kulttuuriin. Sää Limassa kesäkuussa oli kohtuu lämmin, siinä 20 asteen molemmin puolin. Mutta ilma oli niin kosteaa, että välillä tuntui, että sataisi, kun kosteus lisääntyi etenkin illasta. Liikun Limassa bussilla mutta yksin liikkuessani käytin Uberia ja se teki liikkumisen helpoksi, kun sai tilata auton sille paikalle mistä kyydin tarvitsi ja sai suorittaa maksun etukäteen niin tiesi paljon matka tulee maksamaan. Perussa oli mielestäni turvallista liikkua enkä koko matkan aikana huomannut, että missään olisi ollut turvatonta, mutta kiersin pääasiassa tunnetuimmissa kaupungiosissa niin niissä oli aina liikkeellä paljon ihmisiä.

smacap_Brightsmacap_Bright

Olin ensimmäiset kaksi yötä vieraana Couchsurfing sivuston kautta tutustumani paikallisen luona Distrito de Jesús Marían kaupunginosassa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun majoituin Couchsurfing sivuston kautta, mutta kokemus oli todella hyvä. Hostini esitteli minulle kahdessa päivässä kaikki ne paikat Limassa, joihin olin varannut useamman päivän, jos olisin lähtenyt niitä yksin kiertämään. Myös bussilla oli helpompi matkustaa, kun oli kieltä osaava kaveri mukana. Sain kuulla myös mielenkiintoisia kertomuksia Limasta ja paikoista, joissa kävimme.Sain myös hyviä vinkkejä missä kannattaa käydä sekä käytännön neuvoja Perussa liikkumiseen ja muihin matkaani liittyviin kysymyksiin.

Seuraavana aamuna hostini lähti esittelemään minulle kaupunkia ja kävimme ensin aamupalalla läheisessä ravintolassa, jossa maistoin Perulaista Lomo Saltadoa, joka on yksi Perun kansallisruuiasta. Jatkoimme matkaa bussilla Barrancon kaupunginosaan. 

smacap_Brightnfdsmacap_Bright

Barrancossa oli upeaa katutaidetta ja talot olivat värikkäitä ja arkkitehtuurisesti mielenkiintoista katseltavaa. Kävimme ensin Dedalo arte & artesanía:ssa, jossa oli pieniä kauppoja, jossa myytiin käsitöitä, koriste-asineitä, taidetta ja siellä oli myös pieni kahvila, johon jäimme kahville.

smacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightfbtsmacap_Bright

Jatkoimme matkaa kulkien Barrancon katuja sekä kävimme alhaalla merenrannassa. Rannalta oli upeat näkymät Liman kaupunkiin sen kohotessa merenpinnan yläpuolelle. Kävin Barrancossa myös toisen kerran loppumatkastani ja kiersin silloin enemmän pikkukujia ja eripaikkoja, kuin ensimmäisellä kerralla. Barrancossa oli mm. nähtävyydet Bridge of Sighs ja Iglesia La Ermita. Bajada de Baños kadun varrelta löytyi ihania taloja ja sen lähellä olevilta pikkukaduilta löytyi paljon katutaidetta. Kadun päästä pääsi myös siltaa pitkin alas rannalla.

smacap_Bright

 

smacap_Bright

oznorrhdr

rhdr
Bridge of Sighs

smacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Bright

smacap_Bright
Bajada de Baños

smacap_Brightrhdrsmacap_Brightsmacap_Bright

Tässä kuvia katutaiteesta Barrancon alueella.

rhdrsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightrbtsmacap_Brightsmacap_Brightrbtsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Bright

Kävelimme Municipal de Barranco Park luokse ja kiertelimme siinä lähikaduilla. Barrancosta lähdimme bussilla keskustaan.

rhdrsmacap_Brightmdesmacap_Brightsmacap_Brightsmacap_Bright

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: