Paukaneva

Paukaneva sijaitsee Seinäjoen ja Nurmon läheisyydessä. Patikkapolulle voi lähteä valtatie 18 varrelta olevalta parkkipaikalta. Parkkipaikkoja on myös Nurmon Karhitieltä sekä Kiikuntie varrelta. Itse olen käynyt Paukanevalla kolme kertaa ja kahdella kertaa olen lähtenyt 18 tien varrelta. Kerran saman päivän aikana lähdin kiertämään reittiä ensin 18 tien varrelta ja kuljin osan reitistä ja ajoin sen jälkeen  Nurmosta Karhitien parkkipaikalle, josta kävelin isolle lintutornille. Olen käynyt Paukanevalla kesällä sekä keväällä.

18 tieltä lähdettäessä reitti alkaa noin 700m pituisella leveällä esteettömällä pitkospuuosuudella, joka päättyy lintulavalle. Reittiä voi jatkaa kapeampia pitkospuita pitkin eteenpäin. Reittiä voi jatkaa korkeammalle lintutornille, joka sijaitsee lähempänä Nurmoa. Reitiltä lähtee myös lyhyt rengasreitti, joka kiertää metsämaisemissa ja jonka puolivälissä on laavu.

Nurmosta lähdettäessä ensin käveltiin pidempi osuus pururadalla metsämaisemissa. Sen jälkeen pääsi varsinaiselle suoalueelle, jonka alussa oli lintutorni, jolle pääsee kiertämään myös 18 tien varrelta olevalta polulta. Itse suosittelen lähtemään 18 tien varrelta, sillä reitti kulki silloin vaihtelevissa suomaisemissa ja katseltavaa oli paljon enemmän.

Kesäkuun alun kuvia

Kesäkuun alussa Paukaneva oli täynnä Tupasvilloja. Kesäkuun alussa Paukanevalla on ollut kaikista kauneinta niistä kerroista kun olen siellä ollut. Tässä kuvia reitiltä 18 tien varrelta lähdettäessä.

DSC_0078DSC_00857.6.2016DSC_0091DSC_0101DSC_0108DSC_0112DSC_0133DSC_0148

Nämä kuvat ovat Nurmon Karhitieltä reitin suunnalta.

DSC_0182DSC_0194DSC_0203DSC_0250DSC_0210DSC_0217DSC_0209

Heinäkuun kuvia

Heinäkuun alussa oli maisemat hieman erilaiset kuin kesäkuussa. Tällä kertaa kiersimme myös rengaslenkin, joka kulkee metsässä ja pysähdyimme laavulle juomaan kahvit ja syömään eväät.

btybtybtybdrbdrbtybtybdrbtybdrbtybty

Huhtikuun kuvia

Keväällä Paukanevan värit olivat aivan erilaiset kuin kesällä. Kaunista oli silloinkin. Kuvia otin vain kännykällä, joten kovin hyviä kuvia ei tältä reissulta nyt saanut.

davdavdavdavdavdavIMG_20170429_160158.jpg

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: