Espanja – Calpe & Altea 2017

Maanantaina 4.9. lähdin aamulla Alicantesta Calpeen. Päädyin matkustamaan sinne Tram:lla, joka on raitiovaunu, joka liikennöi useammalla linjalla Alicantessa sekä yksi linja menee Denia:an saakka. Aseman, Mercado-pysäkki, oli lähellä hotellia ja sieltä lähdin L1 tramilla Benidorm:iin, jossa jouduin vaihtamaan L9 tram:iin, joka vei Calpeen. Bussilla matka olisi ehkä taittuunut nopeammin, mutta maisemat tram:sta oli upeat, joten päädyin valitsemaan sen vaikka matka kestikin melkein kaksi tuntia.


Calpe

Calpessa raitiovaunupysäkki ei ole keskustassa, mutta sieltä lähti bussi, joka meni rannalle. Rannalla oli infokoppi, josta sain kartan ja aikataulun bussiin, jolla pääsin takaisin raitiovaunupysäkille. Pysäkki oli jäätelöbaarin ja apteekin kohdassa kadulla. Tosin siinä ei ollut mitään pysäkin merkkejä, joten hieman emmin olinko oikeassa paikassa, mutta kysyin asiaa jäätelöbaarista ja bussipysäkki oli juuri siinä kohdassa.

Kävelin rantaviivaa pitkin kohti Peñón de Ifach-kalliota, joka kohoaa rannan pohjoispäässä. Kävin myös läheisellä Las Salinas de Calpe-lammella, joka oli hieman rannalta sisämaahanpäin. Lammella oli flamingoja, joita jäin hetkeksi kuvaamaan ja istuskelemaan kävelytien varrella oleville penkeille. Tämän enempää en Calpeen tutustunut vaan palasin takaisin tram:lle ja lähdin kohti Altea:a.

_DSC0407_DSC0413_DSC0423_DSC0424_DSC0433davdavdav

dav
Näkymiä tramista Calpeen

Altea

Ensimmäisenä kävelin rannalle, jossa kävin syömässä. Sieltä jatkoin kohti kaupungin kukkulaa ja vanhaa kaupunkia. Kaupunki, sen pikkukadut ja valkoiset talot olivat todella kauniita. Suosittelen ehdottomasti tekemään tänne päiväretken 🙂

_DSC0444_DSC0447_DSC0453_DSC0455_DSC0460_DSC0464_DSC0476_DSC0466_DSC0468_DSC0472cofsdr


Alteasta jatkoin matkaa tram:lla takaisin Alicanteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: